Daisy neemt afscheid; Jessy wordt de nieuwe Butler
Daisy Kerkhoffs neemt op 1 januari afscheid als uitbater van The Butler in Etten-Leur. Ze draagt het stokje over aan Jessy Pertijs. The Butler blijft 'een echt kletscafé'.
Het is inmiddels een publiek geheim. Dat Daisy - na 12 jaar - afscheid neemt van Grand Café The Butler in Etten-Leur. Nou ja, afscheid. "Ik ben nog niet helemaal weg. Ik blijf nog even hangen..."
Eind oktober heeft ze haar afscheid aangekondigd bij het personeel. "En tja, als 38 man het weet dan gaat het al snel als een lopend vuurtje heel Etten-Leur rond. Echt als een hele grote verrassing kwam mijn aankondiging niet. De meesten hadden al een vermoeden. Je laat natuurlijk wel eens iets doorschemeren. En ik zat regelmatig even aan tafel met Jessy. Hij gaf aan er wel iets voor te voelen. Hij loopt hier ook al vijf jaar rond, is dus een bekend gezicht voor het personeel en onze gasten én hij kent het klappen van de zweep. Met hem aan het roer zal er ook niet veel veranderen aan The Butler. The Butler blijft laagdrempelig, echt een kletscafé. Dát is onze kracht!"
Daisy (56) is sinds januari 2013 het vrolijke gezicht van Grand Café The Butler in Etten-Leur. Ze is geboren in Roermond, in 1987 verhuisd naar Breda en inmiddels woont ze alweer ruim 30 jaar met veel plezier in Etten-Leur. "Vroeger wilde ik altijd terug naar Breda, maar dat heb ik helemaal niet meer. Je hebt hier alles: je hebt rust, je bent overal dichtbij en er is altijd wel wat te doen. Etten-Leur is heel gemoedelijk."
Toen Daisy naar Brabant kwam, begon ze een studie aan de NHTV (toen nog NWIT) in Breda. "Maar daar heb ik nooit wat mee gedaan. Ik ben daarna een opleiding binnenhuisarchitectuur gaan volgen en heb ik vijf jaar bij een interieurbouwer voor de horeca gewerkt als ontwerper. Van 1987 tot 1997 heb ik in Breda in de horeca gewerkt. Eerst als bedrijfsleidster in café Janssen (Vismarktstraat) en daarna als bedrijfsleidster in café Corenmaet (Havermarkt). Toen mijn dochter 4 werd heb ik m’n baan opgezegd en ben ik voor mezelf begonnen met een bedrijf voor restyling en belettering. Heb ik lekker 10 jaar van thuis uit kunnen werken. Toen begon de horeca toch weer te kriebelen en eind 2012 kreeg ik de kans om The Butler over te nemen. We zijn nu 12 jaar verder en het is tijd voor nieuwe dingen. Nu ik nog jong, gezond en fit ben, heb ik zin om iets anders te doen. Ik weet nog niet wat. Kijk, het runnen van zo'n zaak is natuurlijk best intensief. Je bent er zeven dagen in de week mee bezig, maar ik heb het altijd met veel liefde en plezier gedaan. The Butler is een gevestigde naam in Etten-Leur. Alles klopt."
Jessy's kennis, kunde en enthousiasme was voor Daisy doorslaggevend om per 1 januari aanstaande te stoppen. "Het is een goed moment. Anders was ik nog wel een paar jaar doorgegaan." Alle vertrouwen dus in Jessy Pertijs, die ontzettend veel zin heeft in deze nieuwe uitdaging. "Maar ik vind het ook wel spannend. Goed dat Daisy hier nog een half jaar over de vloer komt. The Butler heeft gewoon een heel goed concept en we gaan dus op dezelfde voet verder. Het voelt hier goed", aldus de 27-jarige Pertijs die al sinds zijn afstuderen aan de horecaopleiding bij de Rooipannen in Breda bij The Butler werkt. "Wat mij bijvoorbeeld zo aanspreekt, is het feit dat we gasten hebben in de leeftijd van 18 tot 88. Die mix is super fijn!"
Wat blijft, is dus de sfeer en gastvrijheid bij The Butler (onderdeel van de Meyer Horecagroep). De plek voor een ontspannen lunch, diner of borrel. "Wat zeker blijft is de befaamde zelfgebakken appeltaart van Daisy. Die blijft ze maken", glundert Jessy. Wat ook blijft is de samenwerking met de bioscoop hier om de hoek. Daisy: "Voor slechts 35 euro kun je bij ons genieten van een driegangen bioscoopmenu. Gasten ontvangen een bioscoopvoucher die ze een jaar lang kunnen gebruiken bij de bioscoop een paar stappen verderop. Dit arrangement is al jaren voor beide partijen succesvol en bood ons de mogelijkheid om op groot scherm te adverteren bij C-Cinema. Zo konden we het publiek informeren over de mogelijkheid om bij The Butler te dineren. Veel mensen wisten dat niet. Oh, kan dat ook, hoorden we regelmatig. Bij het bioscoopmenu heb je de keuze uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en twee nagerechten."
Daisy blijf voorlopig nog 24 uur in de week werken in The Butler. "Ze zijn dus nog niet helemaal van me af..."